Annonse for Dynamo - Frelsesarmeen

Dynamo er et unikt år der du som student blir utfordret som leder, går dypere i kristen tro, får spennende opplevelser og blir kjent med ulike deler av Frelsesarmeen. Du vil få undervisning og praksis med fokus på hvordan det er å jobbe med barn og ungdom eller med diakonalt arbeid, i Frelsesarmeen eller andre kirkesammenhenger. Teamet har base på Jeløy utenfor Moss, men reiser på mange turer i Norge. Det blir også en lengre studietur utenlands på vårsemesteret. Du finner masse bilder og info på Dynamo sin Instagram (fadynamo). Der får du se mye av det teamet gjør i løpet av et år.

Emily, student 22/23. Foto: Tonje Ringvold.

Dette lærer du
Dynamo er et årskurs i kristen tro og tjeneste og gir 60 studiepoeng fra fagskole. Gjennom året får du undervisning i ledelse, sjelesorg og diakoni, barne- og ungdomsarbeid, bibel- og troslære og Frelsesarmeens historie. Du får i tillegg din egen mentor som du vil prate med annenhver uke. I store deler av året vil du også få verdifull praksis som f.eks. leder i speiderarbeid, leder på konfirmantleir, leder på Etter-skoletidstilbud, samt praksis i det å holde en andakt eller være med i lovsangen på ungdomsgudstjenester. Du kan finne mer informasjon om læreplanen på våre nettsider.

PRAKTISK INFO

Hva koster det?
Skolepenger er kr 35 000,-. Dette dekker all aktiviteten på skolen, undervisning, kortere turer, en lengre studietur, to ukers praksis på et korps i Norge og ulike konferanser og aktiviteter gjennom året.

Hvordan bor vi?
Bolig koster kr 40 000,- for hele året. Dette dekker kostnad for eget rom med eget bad/bad delt med en person, internett, strøm, tilgang på vaskemaskin, tørketrommel, stue og kjøkken.

Hva er opptakskravene?
Det er formelle krav om studiekompetanse, fagbrev eller treårig videregående skole. Om du fyller minst 19 år i søknadsåret, har du mulighet til å søke om plass på bakgrunn av realkompetanse. Det blir også foretatt en personlig vurdering med tanke på at teamet må kunne bo, studere og reise sammen hele året.

Økonomi: Studiet er godkjent for lån og stipend i Lånekassen. Man kan få ekstra støtte fra Lånekassen til skolepengene.

Språk: På grunn av internasjonale studenter blir noe av under-visningen på engelsk. Studieåret starter 27. august 2024 og avsluttes 5. juni 2025.

Hvordan søker man? 

Bruk kontaktskjemaet på  frelsesarmeen.no/dynamo 

Sigurd Herikstad. Foto: Haakon Sand, Krigsropet

Sigurd Herikstad Sigurd er fra Drammen, har ellers i livet rukket innom å bli skoletrøtt, tatt fagbrev, vært selger og er nå Dynamo-student. Dynamo er Frelsesarmeens årsstudium i kristen tro og tjeneste, lokalisert noen mil lengre sør på motsatt side av fjorden. Formålet er å bli utdannet til trosbasert tjeneste blant unge mennesker. Det ble visst midt i blinken, en reneste innertier.

— Jeg er ikke så glad i skole og var godt forsynt med det etter å ha tatt fagbrev i salg og sørvis. Men dette studiet har ganske mye praksis, og dessuten var jeg interessert i å utforske mer om både troen og Frelsesarmeen, forklarer Sigurd.

— Det høres ikke helt ut som om du har tenkt deg tilbake til selgerjobben? Har du nettopp rukket et karriereskifte?— Jeg er åpen for alt, jeg. I en av de sangene jeg er mest glad i, synger vi: «Jeg vil gå dit du går, hvor enn du kaller, hjelp meg å følge. Jeg vil se det du ser, hvert knuste hjerteslag». Jeg ser ikke bort fra at det kan bli et eller annen innenfor Frelsesarmeen.— Må man være kristen for å søke på dette studiet?

— Man bør i hvert fall ha en stor interesse for å lære mer om kristen tro og tjeneste. Men man må ikke ha en kristen bakgrunn. I fjor var det også en deltaker som bare ville prøve å finne ut av ting. Hun endte opp med å bli medlem av Frelsesarmeen.

— Du er over halvveis i Dynamo-året. Hva er det som har gitt deg mest så langt?

Det glimter til i Sigurds øyne og han tar et nytt grep om det krøllete skjegget.

— Nå burde jeg glede lærerne mine ved å si noe fint om det akademiske innholdet. Men jeg må innrømme at det er det praktiske arbeidet som har inspirert meg mest. Snart skal jeg tilbringe to uker i Stavanger og delta i Frelsesarmeens arbeid der, og det gleder jeg meg til. Fra før har jeg blant annet vært på Stovner, hvor Frelsesarmeen tar imot mødre og barn til middag og aktiviteter. 

(Hentet fra Frelsesarmeens ukemagasin Krigsropet, nr 16 2023. Tekst: Ingebjørg Mikaelsen Lyster)

Følg oss på Facebook og Instagram

Les mer HER