Annonse for Søndagsskolen

­
–Ingen dager er like, og ingen uker heller. Dette er ingen åtte til fire-jobb, det er i hvert fall sikkert, sier Åse Vatterdal Eiksjø om jobben som trosopplærer i Kopervik menighet. Til hjelp i sin travle hverdag har hun brukt opplegg fra Himlabra.no.


Trosopplærer Åse

"Jeg synes oppleggene i himlabra.no er veldig gode. De er gjennomtenkte, pedagogiske, smarte, kreative og passer godt for mine opplegg og mine aldersgrupper"


Denne gangen har det vært et spesielt fokus på planlegging og gjennomføring av dåpsklubb for førsteklassinger. Dette er et trosopplæringstiltak som går over seks samlinger i tillegg til en gudstjeneste der de får utdelt diplom og bok. Samlingene begynner alltid med lystenning, og med hjelp fra barna åpnes skattekista der innholdet sier noe om dagens bibelfortelling. På to av samlingene har hun hatt temaene” Gud skaper verden" og  ” Sakkeus møter Jesus”. Hun hentet opplegg fra Himlabra.no, noe som var til stor hjelp.

Kreativt og smarte opplegg

–Jeg synes oppleggene i himlabra.no er veldig gode. De er gjennomtenkte, pedagogiske, smarte, kreative og passer godt for mine opplegg og mine aldersgrupper, sier trosopplæreren Åse. Hun har brukt dem til trosopplæringstiltak knyttet til aldersgruppen tre til sju år. Det er ikke slik at hun alltid bruker oppleggene slavisk, men plukker og mikser litt slik at det blir til hennes eget. Likevel er det god hjelp i å ha et nettsted der hun kan finne ulike opplegg. Hun ser frem til at det legges ut enda mer på himlabra.no.

Fra millionby i Vietnam til Skudeneshavn

I 2011 kom Åse Vatterdal Eiksjø sammen med sin familie flyttende fra millionbyen Ho Chi Minh City i Vietnam til lille Skudeneshavn på Karmøy. Overgangen kunne ikke vært større, og etter å ha jobbet med administrasjon, logistikk og økonomi i neste sju år var hun usikker på om hun ville tilbake til lærerjobben. I 2016 begynte hun som barne- og ungdomsarbeider i Kopervik menighet, og er i dag i et vikariat som trosopplærer. –Jeg stortrives i jobben som trosopplærer. Det aller beste med jobben er når jeg får en telefon eller tekstmelding etter et trosopplæringstiltak hvor foreldre takker meg for det vi gjør for ungene og forteller hvor kjekt ungene har hatt det, sier Åse.


Fakta om Søndagskolen Norge


1 131 Søndagsskoler 31 838 Barn 5 872 LedereKontaktinformasjon :
Besøksadresse: Rådhusgata 1, 0151, Oslo
Postadresse: Postboks 98 Sentrum, 0101 Oslo
www.sondagsskolen.no
post@sondagsskolen.no
Org.nr 964 437 963
Telefon: 22 08 71 00
Gavekontonr.: 8220.02.81701  


Følg oss på Facebook