For Ingfrid Sofie Kro-Halvorsen (17) var det et relativt lett valg å lande på Tryggheim, en av Misjonssambandets skoler, da hun skulle opp i VG2:
— Dette var et bra alternativ for meg, siden denne skolen tilbyr yrkes- faget elenergi og ekom. Skulle jeg gått på skole hjemme måtte jeg kjørt buss over én time hver vei, hver dag. Jeg begynte derfor å lete etter en internatskole som hadde dette studietilbudet, sier Ingfrid Sofie som kommer fra Hovsherad sør i Rogaland.
Tilbudet om fordypning i elenergi og ekom var en viktig grunn for at Ingfrid Sofie valgte Misjonssambandet skoler og Tryggheim. – Lærerne er dyktige og oppdaterte, mener hun. Foto: Tårn Helge Helgøy.
Skoler over hele landet
Vi i Misjonssambandet skoler arbeider for at du skal få relevant og variert undervisning, men også for å gjøre hverdagen ellers innholdsrik. På våre skoler blir ungdommene godt kjent med hverandre, rett og slett fordi de bruker mye tid sammen hele dagen.
De tolv videregående skolene finner du over hele landet: Fra Finnsnes i nord, Grimstad i sør, Fredrikstad i øst og Haugesund i vest. Til sammen tilbyr vi de fleste programområdene innenfor videregående opplæring.
— Skolehverdagen her på Tryggheim synes jeg er veldig bra, vi har dyktige og faglig oppdaterte lærere. Vi har et helt spesielt klassemiljø, siden vi er mange i klassen som bor på internatet. Lærerne er veldig behjelpelige med å forklare dersom det er noe vi lurer på eller ikke forstår, forklarer Ingfrid Sofie.
- Har blitt kjent med mange
Tryggheim, som ligger på Nærbø i Rogaland, er én av ni skoler som har internat. På disse skolene bor du sammen med mange andre, på enten enerom eller dobbeltrom. Det betyr altså at ja, du er hjemmefra, men sjelden alene! Våre elever bruker mye av fritiden sammen.
— Det er fint å bo på internat fordi vi spiser måltider sammen og jeg har blitt kjent med mange som jeg aldri hadde kommet på å snakke med ellers. Det er også veldig lett å kunne trekke seg tilbake til sitt eget rom om man ønsker å være litt alene eller jobbe med skole, forteller Ingfrid Sofie.
«Sosialt, god undervisning, og en fin overgang til voksenlivet!» Slik omtaler gjerne elevene tiden på Misjonssambandet skoler. Og det er målet vårt – at du skal trives og lære, i et trygt og godt miljø. Send gjerne søknad til en av våre skoler!
Men, må jeg være kristen!?
Dette er et vanlig spørsmål vi får. Og nei, det må du ikke! Selv om alle skolene i Misjonssambandet skoler har en kristen verdiforankring, betyr det ikke at alle som går på skolene er kristne. Det er viktig for oss at alle elever blir inkludert og respektert, samme hva man tror på. Men som elev vil du nok merke at skolene for eksempel har en kristen virkelighetsforståelse og menneskesyn. Flere skoler har tilbud om bibelgrupper eller kristne møter på fritiden, dette er noe elevene kan ta del i utenom skoledagen dersom de ønsker det.
Ingfrid Sofie forteller at det kristne verdigrunnlaget til skolen betyr mye for henne.
— Dette, i kombinasjon med at de hadde elektro, var det viktigste for meg. Men jeg har også to eldre søsken som har gått på Tryggheim, så jeg kjente godt til skolen, avslutter Ingfrid Sofie Kro-Halvorsen.
Ingfrid Sofie Kro-Halvorsen (t.v.) har blitt kjent med mange nye etter at hun begynte på Tryggheim høsten 2024. Her sammen med Rakel Ottesen. Foto: Elias Ulland.
På skolene kan du også ta del i et aktivt idrettstilbud, engasjere deg i friluftsliv eller bruke mer tid på hobbyen din. Kristne friskoler har ansatte som er opptatt av å se ungdommene og inkludere alle.
Miljø- og interntarbeidere jobber for det psykososiale miljøet, og elevene selv er mer innstilt på å få venner og inkludere alle. Mange elever er flinke til å skape liv og engasjement rundt seg når de steller i stand ting etter skoletid.
Følg oss på Facebook
Les mer på misjonssambandetskoler.no