Annonse for Stenvik Power Group

Thommy Stenvik er en svensk entreprenør som har hatt suksess i det norske markedet. For tre år siden investerte Stenvik 500 000 NOK i det nyetablerte strømselskapet Stenvik Power Group. I 2018 omsatte de for 90 MNOK, og leverte elektrisitet til tusenvis av fornøyde kunder i både Norge og Sverige. I løpet av 2019 skal selskapet også etableres i Finland. 

Motgang i ung alder ble springbrett til suksess

Veien har vært alt annet enn enkel for Thommy Stenvik. Uten mulighet til å fullføre grunnskolen og med tøffe kår hjemme, virket drømmen om å starte millionvirksomhet umulig. Men det som startet som en utfordrende oppvekst ble en viktig kilde til motivasjon i gründertilværelsen. I dag takker Stenvik den utradisjonelle oppveksten for fremgangen:

– Jeg har alltid vært initiativrik med sterk vilje til å gjennomføre. Jeg hadde mange ideer da jeg var ung, og visste at jeg måtte bruke hodet på noe kreativt, forteller Stenvik. 

Sitt første firma startet han allerede da han var syv år gammel - riktignok ikke registrert i Foretaksregisteret, men businessen blomstret allikevel. Han hadde tre ansatte som solgte boller og saft til folk som ventet på bussen, og forretningen gikk over all forventning. I tenårene begynte han å pønske ut mer lukrative forretningsmodeller, og skisserte den ene bedriften etter den andre. Men det var aldri rollen som daglig leder som fristet Stenvik. Trangen til å utforske nye markeder var så sterk, at han ikke hadde noe annet valg enn å bevege seg videre.

– Kanskje var det fordi jeg opplevde så mye motgang som barn, at jeg aldri blir fornøyd med å holde meg i ro? Uansett har jeg aldri glemt hvor jeg kommer fra. Det gjorde meg til den jeg er i dag, forteller Stenvik.

Trosset janteloven

Thommy Stenvik kom til Norge for 15 år siden, med en ambisjon om å sette sitt preg på det norske næringslivet. Det var et ambisiøst mål - Stenvik hadde verken investorer eller et nettverk da han krysset grensen. Til tross for sin unge alder og manglende skolegang, etablerte han seg raskt som en vellykket gründer og entreprenør:

– Jeg var ung og jeg hadde ingen utdannelse. Hvem skulle satse på meg? Men jeg beviste at jeg hadde høye ambisjoner og evnen til å vokse, og at jeg hadde en enormt stor selvtillit. Jeg visste at jeg måtte gjøre et skikkelig inntrykk på gigantene i det norske næringslivet, sier Stenvik. 

– Man måste festa loss i bland!

I hvert eneste selskap Stenvik har startet, har han vært opptatt av å dele suksessen med de ansatte. Uansett om det gjelder et strømselskap, en lokal klesbutikk eller et multinasjonalt konsern - trivsel blant de ansatte smitter over på kundene. Derfor passer han alltid på å “hylle” de ansatte med gaver, bonuser eller en real fest:

– I blant må man sette hæla i taket, som dere sier her i Norge. Alle mine ansatte i Stenvik Power Group er bedre på strøm enn meg, men jeg tror likevel at det er jeg som er best på fest, sier Stenvik. 

At mye av suksessen i strømselskapet er grunnet flinke og entusiastiske ansatte, er det ingen tvil om. I lokalene på Lysaker sitter en gjeng ivrige selgere og kundeservicemedarbeidere som åpenbart trives på jobb. Latteren sitter løst, og i dag er det spesielt en ting det prates heftig om: Flunkende nye el-sparkesykler som har ankommet kontoret, og som de ansatte kan bruke fritt som de ønsker.

– Min kone trodde jeg var helt gal som kjøpte de sparkesyklene, ler Stenvik. – De er kanskje ikke så nyttige her på kontoret, men morsomme er de!

Business or pleasure?

På hjemmebane er Stenvik gift og far til tre barn. Familien på fem bor sammen på Montebello i Oslo. Uansett hvordan det går med gründervirksomheten, er det barna som kommer først:

– Barna mine er det viktigste i livet mitt, uansett hva jeg holder på med ellers. Da jeg ble far ble alt snudd opp ned. Jeg forsøker å ikke skjemme dem bort for mye, men samtidig vil jeg at de skal få alt som jeg ikke hadde da jeg vokste opp, forteller Stenvik.

Livet som familiefar og aktiv gründer er travelt, men Stenvik ville ikke ha endret på noe.

– Barna er fantastiske. De inspirerer meg hver eneste dag. Minstemann snakker allerede om å ta over businessen når han blir stor, men hvilket av selskapene det er snakk om endrer seg hele tiden, ler Stenvik.

Sender heller skuta videre

I dag har Stenvik fast kontorplass på Lysaker, men hvor lenge han skal være der og hvor veien går videre, kan han ikke svare på:

– Å drive en virksomhet er aldri det som har vært viktigst for meg, forteller Stenvik.  

– Jeg liker å utvikle ideer og strategier, finne investorer og få et selskap på beina. Når omsetningen øker og selskapet får fotfeste, sender jeg heller skuta videre. Jeg er alltid ute etter den neste utfordringen, sier Stenvik.

Og hvor er Thommy Stenvik om fem år?

– Det får vi se, smiler Stenvik.