Annonse for Førjulstur til Tallinn

Turleder: Erling Rimehaug.


Det er en egen stemning over førjulstiden i Tallinn. Når snøen ligger på middelaldermurene med sine mange tårn og lysene tennes på Rådhusplassen, føles det som et eventyr.

Vi skal vandre i de trange gatene i gamlebyen og kikke eller handle i husflidsbutikkene eller på julemarkedet. Vi skal også få være med på julespill i en moderne kirke og bli informert om hjelpearbeid for barn fra utsatte familier. Og vi skal ta en titt på Peter den stores slott Kadriorg og fjernsynstårnet der en viktig episode i frihetskampen fant sted.

Erling Rimehaug var i Estland under frigjøringen fra Sovjet, og har siden besøkt landet jevnlig. Han vil holde foredrag om Estlands historie og om estisk kirkeliv.


Dag 1: Fredag 9. desember
Avreise med Norwegian fra Gardermoen kl 09.20 (mulig med tilslutning fra ander byer). Etter en flytur på en og en halv time lander vi i Estlands hovedstad Tallinn kl 11.50 lokal tid. Vi blir hentet på flyplassen av turbuss som kjører oss til Peeteli luthersk kirke. Her får vi servert lunsj og vi får orientering om arbeidet for barn fra utsatte familier som denne kirken driver. Vi blir så hentet av bussen vår igjen som kjører til Tallinn sentrum og vårt hotell for de neste tre nettene Park Inn by Radisson Cental Tallinn. Middag på hotellet om kvelden og samling etter middagen der Erling Rimehaug forteller om Estlands historie.

Dag 2: Lørdag 10. desember
Etter frokost på hotellet blir det en vandring gjennom Tallinns gamleby ledet av Erling Rimehaug. Vi avslutter i området ved Rådhusplassen hvor en ordner seg lunsj på egenhånd. Etter lunsj blir det fritid og det blir anledning til å besøke julemarkedet eller shopping i gamlebyen. Vi møtes til middag på hotellet om kvelden etterfulgt av samling i møterommet der Erling Rimehaug orienterer om kirkelivet i Estland

Dag 3: Søndag 11. desember
Etter frokost på hotellet blir vi hentet av buss som tar oss med til bydelen Pirita utenfor Tallinn sentrum. Her ligger Olympiastadion, TV-tårnet, klosterruiner og en strand med utsikt mot Tallinn. Vi skal opp i det 313 meter høye TV-tårnet og nyte en fantastisk utsikt over området. På veien kjører vi innom Kadriorg slott (ikke inngang i slottet). Tilbake i sentrum blir det tid til å kjøpe seg litt lunsj før vi blir hentet av bussen igjen som tar oss med til Mustamae. Her skal vi besøke Maarja Magdaleena lutherske kirke hvor vi blir med på julespill og gudstjeneste. Denne moderne kirken er bygd de siste årene, og huser en aktiv menighet med mange gode musikere. Buss tilbake til hotellet hvor vi avslutter dagen med felles middag.

Dag 4: Mandag 12. desember
Det blir litt tid om formiddagen til å se seg omkring i Tallin sentrum på egenhånd før vi blir hentet av bussen som kjører oss tilbake til flyplassen igjen. Flyavgang med Norwegian kl 14.30. Ankomst Gardermoen kl 15.00. (Mulig med tilslutning til andre byer)


Turpris fra kr 7.490,-
Tillegg for enkeltrom: kr 890,-

Teknisk arrangør: Plussreiser

Turprisen inkluderer:
• Fly Oslo-Tallinn tur/retur
• 3 overnattinger med halvpensjon (frokost og middag)
• 1 lunsj
• Guiding, busstransport og inngangspenger i henhold til program
• Reiseledertjeneste fra Norsk turteam

Turprisen inkluderer ikke:
• Øvrige måltider
• Drikke til måltidene
• Mat på flyet
• Tips
• Forsikringer