Annonse for Pilegrimsvandring til Lindisfarne

Bli med til England 12. – 19. september 2019

Velkommen til vandringstur i et magisk landskap av historie, fortelling, tro og tradisjon. I fem dager (pluss to reisedager) skal vi være underveis mot den hellige øya, Lindisfarne, langs den ruten som kalles St. Cuthberts vei. Underveis skal vi høre fortellingen om St. Cuthbert, om angrepet som innledet den norrøne vikingetiden i 793, om engelsk historie, myter, sanger, legender, keltisk spiritualitet og utveksling av åndelige impulser over havet før og nå. Vi skal se landsbyer, kirker, slott og ruiner, la oss berøre av historiens vingeslag og være pilegrimer i våre egne liv og sammen med hverandre.

Vi vil legge til rette for en god opplevelse for dere som reiser sammen med oss. Dagens vandring vil stå i sentrum. Så fyller vi på med fellesskap, kunnskap, informasjon, inspirasjon og glede så godt vi er i stand til. Hjertelig velkommen!


Program:

Torsdag 12. september. Oslo - Edinburgh - Melrose
Turen starter med Norwegian fra Gardermoen kl. 11:00. Norwegian inkluderer ikke mat om bord. Man kan ha med niste, eller kjøpe mat fra flyets meny. Vi er framme og lander i den skotske hovedstaden Edinburgh kl. 11:50. Her venter bussen for å ta oss til hotellet i Melrose som ligger en drøy times kjøretur mot sørøst. Vi stopper et sted hvor vi kan kjøpe lunsj, før vi sjekker inn på Dryburgh Abbey Hotel hvor vi skal bo to netter. Her samles vi til motivasjon og informasjon, samt felles middag på hotellet. (Middag)

Fredag 13. september. Fra Melrose til Harestanes
Vi starter vandringen etter frokost og skal gå omkring 24 kilometer. Dette har vi hele dagen på. Underveis passerer vi flere flotte utkikkspunkter. Vi går også gjennom frodig jordbruksland og mange landsbyer til vi møter elven Tweed og følger den videre mot Harestanes. Dette er også det grenselandskapet Sir Walter Scott, grunnleggeren av den historiske roman, beveget seg i, både fysisk og i sin litteratur. Etter dagens vandring tar vi bussen tilbake til Melrose og overnatter der. (Frokost, niste og middag)

Lørdag 14. september. Fra Harestanes til Yetholm
Landskapet omkring Harestanes er kjent for å være noe av det aller vakreste turområdet på grensen mellom England og Skottland. Også denne dagen skal vi gå gjennom jordbruksland, men også være på noen høyder med vid utsikt over landskapet. Dagens vandring er på 28 kilometer. Vi har hele dagen for oss! Alternativ transport på deler av veien vil være mulig. Underveis går vi over broer og passerer slott og ruiner. Omkring halvveis vil vi stanse og ha en felles samling med fortelling og refleksjon. Busstransport til Jelso/Kedburg for overnatting på Cross Keys Hotel hvor vi skal bo tre netter. (Frokost, niste og middag)

Søndag 15. september. Fra Kirk Yetholm til Wooler
Dagens etappe på 13 kilometer, men likevel ganske krevende med flere opp- og nedstigninger. Vi er snart på grensen mellom England og Skottland. I løpet av vandringen går vi inn i nasjonalparken i Northumberland. Vi passerer også et godt bevart fort fra jernalderen og flere fjellborger. Stien mot Wooler går over vakre lyngheier. I Wooler venter bussen som tar oss tilbake til hotellet for overnatting.  (Frokost, niste og middag)

Mandag 16. september. Fra Wooler til Fenwick
Dagens etappe er omkring 19 kilometer og går i ganske flatt terreng. Vi nærmer oss Lindisfarne og får fortellingen om St. Cuthbert inn på livet. I året 875 angrep vikinger igjen Lindisfarne og helgenens relikvier ble flyttet til en grotte som vi passerer på denne dagen. Fra Kyloe Hills får vi det første glimtet av den hellige øya. Her møtes flere av pilegrimsveien til Lindisfarne. Etter dagens vandring tar bussen oss tilbake til overnattingsstedet.

Tirsdag 17. september. Fra Fenwick til Lindisfarne
Det er en kort, men spennende, etappe denne dagen. Vi skal dra tilbake til Fenwick og gå – barføtt på pilegrimsvis – over til den hellige øya. Denne dagen er det tidevannet som avgjør dagsplanen og det skal være trygt å gå over mellom 08:50 og 15:30. Total vandring i dag er ca 10 km. På den hellige øya blir det tid til informasjon, opplevelse, samtale og refleksjon. Når tiden er inne, tar vi buss tilbake til Berwick-Upon-Tweed for overnatting på Kings Arms Hotel . (Frokost, niste og middag)

Onsdag 18. September. Hviledag
Denne dagen skal vi bare hvile og la kropp og sjel falle til ro. Vi vil også ta oss tid til å reflektere over vandringene disse dagene. Overnatting skjer i Berwick-upon-Tweed. Denne byen, med sine omkring 12 000 innbyggere, har en interessant historie som grenseby mellom England og Skottland. En byvandring blir det også tid til. Lunsj og middag  denne dagen er ikke inkludert, så da spiser vi lokalt på en pub eller restaurant. (Frokost)

Torsdag 19. september. Hjemreise til Norge
Etter frokost blir det transport til Edinburgh Airport og vi reiser hjem. Norwegian letter kl. 12:25 og vi lander på Gardermoen kl. 15:10. (Frokost)

NB: Forbehold om endringer i flytider. Ta kontakt med oss dersom du/dere ønsker tilslutning fra andre byer i Norge.


Pris pr. person i dobbeltrom: kr 21.700,-. Tillegg for enkeltrom: kr 4.950,-.  Flyreisen er CO2-nøytral og inkluderer aktuell klimakvote.
Turen er en del av tilbudet til reise- og aktivitetsklubben Vårt Lands venner, men er åpen for alle.
Spørsmål om turen kan rettes til Anne-Lise Økland på anne.lise.okland@vl.no eller telefon 22 310 310.


TURLEDERE: Eyvind Skeie (prest og forfatter, vil være vår medvandrer og bidra til en pilegrimsvandring med kunnskap og inspirasjon) og Jon Espeland (fra Escape Travel blir med som teknsik reiseleder


PÅMELDING: Begrenset antall plasser. Teknisk arrangør er Escape Travel. Påmelding kan gjøres på escape.no, til post@escape.no eller telefon 24 14 94 00.