Annonse for Vårt Lands venner

UTSOLGT - VENTELISTE

Jesus og disiplene gikk fra Galilea til Jerusalem før påsken. Jesus visste at han vandret mot døden, men også til fullbyrdelsen av sin oppgave.

Vi skal vandre den samme veien som en forberedelse til påsken i år. Turen går fra Kapernaum der Jesus bodde i voksen alder tilbake til Nasaret der han vokste opp. Derfra skal vi gå gjennom åsene i Samaria, ned i Jordandalen til verdens eldste by Jeriko like ved Dødehavet. Vi går så opp til Jerusalem gjennom den dramatiske Wadi Quelt.

Det blir en pilegrimsvandring med daglige tidebønner og bibellesninger.

Turen krever rimelig bra fysisk form. Dagsetappene er mellom 13 og 20 km, for det meste på stier og i terrenget, noen ganger på grusveier. Opp til Nasaret fra Kapernaum er høydeforskjellen 550 meter, ned fra turens høyeste punkt til Dødehavet 1200 meter og fra Jeriko til Jerusalem 600 meter. Det er med andre ord mye stigning opp og ned.

REISELEDER Erling Rimehaug (Tidligere redaktør i Vårt Land, nå aktiv pensjonist).

PÅMELDING Frist for påmelding er 03. desember. Teknisk arrangør er Plussreiser. Påmelding kan gjøres på plussreiser.no, til post@plussreiser.no eller telefon 70 17 90 00.

BESTILL / KONTAKT

PROGRAM:

Dag 1, mandag 4. mars
Avreise fra Oslo kl. 10.40, ankomst i Tel Aviv kl. 19.50 Vi blir kjørt direkte til Mount Beatitudes Guesthouse ved Genesaretsjøen.

Dag 2, tirsdag 5. mars
Vi begynner dagen med morgenbønn på Saligprisningsberget, der Jesus skal ha holdt Bergprekenen. Vi går så til Kapernaum, videre til Tabga der Jesus i følge tradisjonen mettet 5000. Derfra langs stranden av Genesaretsjøen til Kibbutz Ginosar, der vi overnatter. Hele etappen er 14 km.

Dag 3, onsdag 6. mars
Denne dagen går vi videre langs sjøen fra Ginosar til Maria Magdalenas hjemby Magdala der vi besøker den vakre kirken. Derfra opp den bratte dalen langs det mektige Arbelfjellet. Vi hviler i skyggen ved drusernes helligdom Nebi Shueib og går videre til Horns of Hattin der Saladin slo korsfarerne i 1187. Her er en fantastisk utsikt over Galilea. Vi fortsetter til Kibbutz Lavi der vi overnatter. En av de lengste og tyngste dagsetappene, ca. 22 km.

Dag 4, torsdag 7. mars
Vi kjører buss til Kana, der Jesus gjorde vann til vin. Vi besøker kirken med vinkrukker, og går så videre gjennom en skog med vakre vårblomster til den romerske ruinbyen Sipporis, der forskere mener både Josef og Jesus kan ha hatt arbeid. Vi ser på de berømte mosaikkene, blant annet den romerske «Mona Lisa». Derfra kjører vi buss til Nasaret hvor vi tar inn på Golden Crown hotel.

Dag 5, fredag 8. mars
Det blir sightseeing i Nasaret med besøk til både den ortodokse og katolske kirken viet Marias bebudelse. Vi kjører til Taborfjellet og besøker kirken til minne om Jesu forklarelse på berget. Deretter kjører vi over grensen til de palestinske områdene og inn til Jenin, der vi besøker Freedom Theater og overnatter på hotell North Gate.

 Dag 6, lørdag 9. mars

Vi kjører til landsbyen Faqua ved Gilboafjellet, der vi begynner vandringen gjennom åsene og olivenlundene i Samaria. Denne dagen går vi til kristne byen Zababdeh. Her blir det middag og overnatting i private hjem. Etappen denne dagen er på ca 20 km.

 Dag 7 – søndag 10. mars

Vi begynner dagen med å delta på gudstjenesten i den gresk-katolske kirken

i Zababdeh. Etter gudstjeneste går vi ut av byen og videre over åsene ned i den fruktbare dalen ved Faraa-kilden, en strekning på 13 km. Vi overnatter i private hjem i flyktningeleiren Al Faraa.

 Dag 8 – mandag 11. mars

Dagens tur er på ca 15 km og går fra appelsinlundene ved kilden i Faraa

oppover stadig goldere åser med utsikt over dype kløfter og høye

fjell, inntil vi kommer til utkanten av Nablus. Mennene har mulighet

for et bad i byens flere hundre år gamle tyrkiske bad, deretter er det

middag og overnatting på hotell.

Dag 9 – tirsdag 12. mars

Denne dagen tilbringer vi i Nablus. Vi starter dagen ved Sykars brønn, der Jesus møtte den samaritanske kvinnen. Derfra drar vi opp på fjellet Garisim og hilser på dagens samaritanere.

Etter lunsj er det omvisning i den ottomanske gamlebyen fra 15-1600-tallet og tyrkisk bad for kvinnene.

Dag 10 – onsdag 13. mars

Vi kjører bil gjennom et israelsk sjekkpunkt til landsbyen Awarta sørøst for Nablus. Vi går opp til turens høyeste punkt, 800 moh, der det er praktfull utsikt over Samaria. Videre går vi ned til Aqraba, der det blir lunsj i et senter for byens kvinner. Vi fortsetter gjennom olivenlunder med utsikt ned mot Jordandalen. Dagens vandring er på 20 km, og målet er Duma, med middag og overnatting i privathus.

 

Dag 11 – torsdag 14. mars

Denne dagen skal vi gå ca 18 km. Turen går ned den dramatiske Wadi

Auja. Dette er en trang fjellkløft der stien slynger seg mellom store

steinblokker eller går høyt oppe i fjellsidene. Vi ender nede i den

varme og tørre Jordandalen, like ved Aujakilden. Derfra blir vi kjørt

med bil til Jeriko. Etter denne vandringen blir det godt å slappe av i svømmebassenget på Hotel Jericho Resort.

Dag 12 – fredag 15. mars

Omvisning i Jeriko. Vi ser på det gamle morbærtreet og besøker Jordanelva der Jesus ble døpt. Lunsj ved klosteret oppe i fjellsiden av Fristelsens berg, dit vi kjører med taubane. Det vil også bli mulighet for et bad i Dødehavet. Overnatting på Hotel Jericho Resort.

 

Dag 13 – lørdag 16. mars

I dag går vi den eldgamle pilegrimsveien opp den trange kløfta Wadi Quelt, som er åstedet for Jesu lignelse om den barmhjertige samaritan. Tradisjonen kaller dalen for Dødsskyggens dal. Midt i dalen ligger det gamle St. Georg-klosteret inne i fjellsiden. Etter besøk i klosteret går vi videre opp dalen med utsikt ned til Judaørkenen inntil vi når Den gode samaritans versthus, der vi blir hentet med buss som kjører oss til hotell Eyal i Jerusalem.

 

Dag 14 – søndag 14. mars
Etter frokost blir det en dag i Jesu fotspor i Jerusalem. Vi begynner på Oljeberget, vandrer herfra ned til Getsemane før turen går over Kedronbekken inn i Gamlebyen gjennom Løveporten. Derfra følger vi Via Dolorosa til Gravkirken. Vi besøker også Klagemuren før vi avslutter med en samling i den nydelige gravhagen. Overnatting på Hotel Eyal.

 

Dag 15 – mandag 15. mars

Hjemreisedag. Buss fra hotellet til Ben Gurion flyplass tidlig

på morgenen. Avreise fra Tel Aviv kl. 11.50, via Warzawa til

Gardermoen kl. 18.50.